Artificiële intelligentie op de spoed in het Delta Ziekenhuis

De dienst medische beeldvorming van het Delta Ziekenhuis  beschikt over een nieuwe software voor breukonderzoek op conventionele röntgenfoto’s. Dit geeft de spoedarts een directe diagnose met markering van de laesie op de röntgenfoto. Een kwaliteitsgarantie voor de patiënten, zoveel is zeker.

Dit diagnostisch instrument, verbonden met de radiologietafel, bevindt zich op de spoedafdeling. Het gaat om de Rayvolve-software, ontwikkeld en op de markt gebracht door AZ Med, een in Parijs gevestigd bedrijf.

Sinds de installatie van de breukdetectiemodule anderhalf jaar geleden is er een stuurgroep voor de software opgericht en zo hebben dr. Olympia Lemontzis en dr. Eddie Cohen de evolutie van het algoritme kunnen volgen, dat op een iteratieve manier is verbeterd naar aanleiding van de feedback van de verschillende gebruikers.

In de praktijk kunnen spoedartsen een onmiddellijke diagnose stellen door de laesie op het beeld te markeren. Deze aanpak stelt de spoedartsen in staat een betrouwbare diagnose te stellen, interpretatiefouten te vermijden en zo de dienstverlening aan patiënten te verbeteren.

> Ontdek meer over de dienst radiologie