Vokaer_750

Dr. Mathieu Vokaer: “Competenties transversaal bundelen” (Video)

Het departement Neurowetenschappen van de Chirec-ziekenhuisgroep is een groot departement met verschillende specialismen (Neurologie, Neurochirurgie, Neuropediatrie, Psychiatrie, Algologie en Polysomnografie) en tal van experten in de klinische neurowetenschappen. Chirec Pro sprak met dr. Mathieu Vokaer, diensthoofd van het departement Neurowetenschappen.   

Alle specialismen van de afdeling Neurowetenschappen hebben de diagnostische en therapeutische aanpak van disfuncties en pathologie van het perifere en centrale zenuwstelsel van kinderen en volwassenen gemeen. De multidisciplinaire bundeling van alle competenties op dit gebied is nieuw in het Brusselse ziekenhuislandschap en past in de internationale trend om medische competenties transversaal te bundelen.

Doelstellingen
Topgeneeskunde en een gepersonaliseerde aanpak blijven aanbieden aan alle patiënten met aandoeningen van het zenuwstelsel, nieuw medisch personeel aanwerven om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, zorgpaden ontwikkelen die de duur van het ziekenhuisverblijf verkorten, het permanent integreren van nieuwe wetenschappelijke aanbevelingen en het voortdurend updaten van de protocollen,… dat zijn de belangrijkste doelstellingen van het Departement Neurowetenschappen.