Dialyse_750

De behandeling van terminale nierinsufficiëntie: wat heeft de Chirec-ziekenhuisgroep te bieden? (Video)

De Chirec-ziekenhuisgroep beschikt over behandelcentrum voor terminale nierinsufficiëntie. Het onderscheidt zich door een multidisciplinaire aanpak, het comfort van de infrastructuur en het gebruik van innovatieve hoogtechnologische apparatuur. Lees het interview met dr. Charlotte Van Noten, hoofd van de dienst nefrologie en dialyse.

De belangrijkste site, in het Delta Ziekenhuis, is uitgerust met 24 dialysebedden, vijf autodialyse bedden en een peritoneaal dialyseprogramma.

De sites in het Ziekenhuis Braine l’Alleud-Waterloo en het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis in Brussel beschikken op hun beurt over een autodialyse dienst met een capaciteit van tien dialysebedden.

Nefrologen, dialyseverpleegkundigen, diëtisten, kinesitherapeuten, logistieke helpers, psychotherapeuten en ergotherapeuten staan borg voor een behandeling op maat van de patiënt.

Omdat patiënten een nauwgezette follow-up nodig hebben, is samenwerking tussen de nefrologen en de huisartsen erg belangrijk. Diensten zijn dan ook 24 uur per dag bereikbaar en elke site heeft een specifiek oproepnummer voor huisartsen.