zwembad2

Edith Cavell: een nieuw zwembad voor de nieuwe Dienst Revalidatie

De Dienst Revalidatie van de Kliniek Edith Cavell werd geopend op 1 september. Met het volledig gerestaureerde zwembad, biedt het patiënten een nog effectievere zorg.

De Dienst Revalidatie schrijft zich in in de logica van het patiëntenzorgtraject. 40% van de chirurgische activiteit in Cavell bestaat uit orthopedische ingrepen. Deze dienst biedt de patiënten nu de mogelijkheid om binnen dezelfde site te blijven tot ze een maximale autonomie terugvinden, om hen zo in staat te stellen terug naar huis te keren in de beste omstandigheden.

Volgens Dr. Gilbert Schetgen, directeur-arts van de site, weerspiegelt deze benadering de aanhoudende doelstelling van het Chirec om de patiënten in het centrum van de zorg te plaatsen en zo bij te dragen aan hun tevredenheid.

Het Chirec telt nu vijf revalidatiediensten (één in het Park Leopold Ziekenhuis, één in het ziekenhuis van Eigenbrakel-Waterloo, één in de Kliniek Edith Cavell en twee in het Sainte-Anne Saint-Remi-ziekenhuis).

De Dienst Revalidatie verwelkomt patiënten met aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals spier- en gewrichtspijn en neurologische pijn, met het potentieel voor gedeeltelijk of volledig herstel van hun lichamelijke en cognitieve functies.

Onder supervisie van Dr. Nathalie Biltiau, specialist in fysische geneeskunde en revalidatie, verzekert het team van de Dienst Revalidatie een multidisciplinaire zorg. Huisartsen, specialisten in de fysische geneeskunde, orthopedisten, neurologen, longartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, logopedisten, diëtisten, … werken nauw samen om ervoor te zorgen dat elke patiënt kan genieten van een optimale zorg.

Diverse revalidatietechnieken worden ook geïmplementeerd in het volledig gerestaureerde zwembad. Een geïndividualiseerde behandeling wordt zo opgemaakt, en herbeoordeeld op wekelijkse basis door het multidisciplinaire team.

De duur van het verblijf is afhankelijk van de evolutie van de toestand van de gezondheid, het bereiken van vooraf bepaalde doelstellingen en het herstel van de autonomie van de patiënt. De actieve deelname van elke patiënt in zijn revalidatieprogramma is een sleutelfactor voor het verwachte resultaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de dienst Revalidatie, via telefoon op het nummer 02 / 434.46.71, of stuur een e-mail naar nathalie.biltiau@chirec.be