chalet-robinson

De 7de Ontmoetingen van het Chirec Cancer Institute (CCI): digestieve oncologie in de schijnwerpers

Dit jaar voor de 7de Ontmoetingen van het Chirec Cancer Institute (CCI), die doorgaan op 22 oktober 2016, in het Chalet Robinson (Brussel), heeft het CCI besloten om de digestieve oncologie in de schijnwerpers te zetten, en met name darmkanker.

Met 9.000 nieuwe gevallen per jaar in België, is colorectale kanker de derde meest voorkomende kanker bij mannen en de tweede bij de vrouwen. Het vertegenwoordigt de tweede doodsoorzaak door kanker. Een vroege diagnose van deze tumor blijft een uitdaging omdat het symptomatisch of asymptomatisch is in een vroeg stadium, vandaar het belang van screening van patiënten vanaf 50 jaar. Vroeg ontdekt, bereikt colorectale kanker een genezingsgraad van 90%. De prognose daalt snel voor gevorderde stadia. Het sterftecijfer op 5 jaar is ongeveer 50%, in alle stadia, maar deze laatste tien jaar, hebben de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, met name gerichte therapieën, evenals de vooruitgang in metastase chirurgie de prognose van gemetastaseerde patiënten aanzienlijk verbeterd, waardoor sommige patiënten die voorheen werden beschouwd als palliatief kunnen genieten van een curatieve behandeling.

Tijdens deze ontmoetingen, wordt een overzicht gegeven van de vooruitgang in de behandeling van colorectale kanker, van screening tot de behandeling van metastatische ziekte.

De Digestive Oncology Clinic van het CCI brengt multidisciplinaire teams samen die aan patiënten een uitgebreide en gepersonaliseerde aanpak bieden, met specialisten in gastro-enterologie, digestieve chirurgie, leverziekten, medische oncologie, radiotherapie, spoedgeneeskunde en intensive care, stomatherapie, medische beeldvorming, nucleaire geneeskunde, pathologische anatomie, medische biologie, genetica, reconstructieve chirurgie, en ondersteunende zorg, die vele facetten omvat, waaronder: psycho-oncologie, voeding, maatschappelijk werk, fysische- en revalidatiegeneeskunde, fysiotherapie, esthetische en continuë zorg, de pijnkliniek en integratieve geneeskunde.

Prof. Th. Velu, Directeur van het CCI
Dr. S. Roland, Hoofd van de Digestieve Oncologie Kliniek

>  Inschrijvingen en programma 
Informatie : +32 2 434 46 62 – cancer.institute@chirec.beCCI_logo500px

Impression

CRC-Clinique-Oncologie-Dige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>