geriatric patient

Geriatrie: diensten Park Leopold en Edith Cavell Ziekenhuis komen samen op Delta site

Het nieuwe Chirec ziekenhuis op de Delta site zal ook over een dienst geriatrie -met vijftig bedden- beschikken.

De dienst acute geriatrie van het Park Leopold Ziekenhuis en de dienst geriatrie van het Edith Cavell ziekenhuis zullen vanaf 11 december samenwerken op dezelfde site waar twee doeltreffende en stabiele teams een origineel zorgaanbod kunnen leveren.

De Chirec ziekenhuisgroep wil een perfect medisch kader bieden voor ervaren geriaters die alles in het werk stellen om patiënten, hun naasten en hun huisartsen optimaal te kunnen helpen, een belofte die dr. Allegra graag nakomt.

“We zullen kunnen beschikken over multidisciplinaire teams (kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, sociaal assistenten, diëtisten) die samen met ons werk maken van het welzijn van de patiënten”, zo zegt dr. S. Ceulemans, geriater, diensthoofd en verantwoordelijke voor het Programma Geriatrische Zorg.

Naast de ziekenhuisactiviteit biedt de dienst Geriatrie van de Chirec ziekenhuizen ook ambulante zorg aan in het dagziekenhuis op de nieuwe ziekenhuissite.

In het geriatrisch dagziekenhuis kunnen patiënten terecht voor een bilan, revalidatie en ambulante behandelingen. De bilans worden uitgevoerd op vraag van de huisarts of een andere arts. Meestal gaat het daarbij om grote geriatrische syndromen met symptomen als cognitieve stoornissen, valpartijen, incontinentie, slikstoornissen, osteoporose, enz.

Daarnaast maakt het dagziekenhuis ook evaluaties van geriatrische patiënten met kanker.

Wanneer de diagnose gesteld wordt, hebben de patiënten de mogelijkheid om indien nodig behandeld te worden voor revalidatie a rato van maximaal veertig sessies verspreid over een periode van twaalf weken.

Er kunnen ook behandelingen uitgevoerd worden (geneesmiddelenbehandelingen, verbanden, transfusies, enz.).

Het team bestaat uit geriaters, verpleegkundigen, ergotherapeuten, neuropsychologen, kinesitherapeuten, logopedisten en sociaal assistenten.

“De nauwe samenwerking met behandelende artsen, de snelle transmissie van informatie en de beschikbaarheid van de teams garanderen de continuïteit van de zorg en dat is voor ons een prioriteit”, zo besluit dr. Ceulemans.

De teams van de dienst geriatrie op de Delta site

Geriaters:
Dr. S. Allegre
Dr. S. Ceulemans
Dr. M. Van Calck

Matabisi, hoofdverpleegkundige
Van Loocke, hoofdverpleegkundige

De dienst geriatrie is ook beschikbaar in het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis en in het Braine-l’Alleud – Waterloo Ziekenhuis.