Chirec_ElHaddad_750

Medisch Centrum Park Leopold verhuist in januari 2020

Dr. Philippe El Haddad, algemeen medisch directeur van de Chirec-ziekenhuisgroep, geeft een overzicht van het laatste nieuws van het Medisch Centrum Park Leopold, Edith Cavell, City Clinic Louise, Europa-Lambermont en Jean Monnet.

Het begin van 2020 wordt gekenmerkt door de verhuis van het Medisch Centrum Park Leopold, van de Froissartstraat naar een fonkelnieuw gebouw op minder dan één kilometer in de Troonstraat 100. Parkeren kan in de Idaliestraat.

Het nieuw medisch centrum zal operationeel zijn vanaf maandag 27 januari 2020.  U bent overigens welkom op de opening op donderdag 13 februari 2020. 

Het Medisch Centrum Park Leopold zal open zijn van 7.30 tot 19 uur, van maandag tot vrijdag. Parkeren kan in de Idaliestraat.  De telefoonnummers voor afspraken op de verschillende diensten blijven dezelfde  (02/434 81 03). Er zijn nog altijd de consultaties bij een honderdtal specialisten, een centrum voor bloedonderzoeken, een dienst medische beeldvorming (radiografie, echografie, mammografie, densitometrie) en er zijn nog altijd kinesitherapie, check-ups, de Reiskliniek, de Pijnkliniek, endoscopie, ambulante verpleegkundige zorg, …

Het Medisch Centrum Edith Cavell, sinds september jongstleden in de Generaal Lotzstraat, is een aangenaam gebouw op mensenmaat. De afbraakwerken van het oude historische ziekenhuis zorgden voor beroering in de buurt, maar het ziekenhuis doet nog altijd wat het moet doen, van maandag tot vrijdag, van 7.30 tot 20 uur,  het laboratorium voor bloedonderzoek is ook open op zaterdag van 8 tot 11 uur. Er zijn zowat 130 specialisten en paramedici voor alle specialismen, kinesitherapie inbegrepen, twee zalen voor digestieve en urologische endoscopie, een chirurgische dagkliniek (voor volwassen patiënten en onder algemene verdoving), een dispensarium voor verpleegkundige zorg, een dienst radiologie  (scanner, radiologie, echografie en senologie) een isotopendienst met Spect-CT en een centrum voor bloedafnames.

Onze andere medische centra, de CityClinic (Elsene), Lambermont (Schaarbeek) en Jean Monnet (Nivelles) werken zoals altijd en sinds kort werden twee nieuwe oftalmologische consultaties geopend in het Medisch Centrum Jean Monnet.

> Lijst van raadplegingen in onze medische centra