Vasculaire chirurgie in het Delta Ziekenhuis: een nieuwe organisatie

De nieuwe organisatie van de dienst vasculaire chirurgie op de Delta site zal het mogelijk maken om sneller en doeltreffender te kunnen reageren op de noden van een groot ziekenhuis dat over een spoeddienst en een MUG beschikt.

Het team van de dienst Vasculaire chirurgie van het nieuwe Delta ziekenhuis zal tien ervaren chirurgen tellen die gespecialiseerd zijn in de meest moderne diagnostische en therapeutische technieken.

Van eenvoudige medische behandelingen en de meest geavanceerde weinig invasieve ingrepen tot en met conventionele chirurgie, de ervaring van het team maakt het mogelijk om aan elke patiënt de meest geschikte behandeling en de best mogelijke zorg aan te bieden.

Het team zal de mogelijkheid hebben om nauw samen te werken met de diensten cardiologie, longziekten en thoracale chirurgie, met de hulp van de het Thoracaal en Vasculair cluster. Maar het team kan er ook voor kiezen om samen te werken met tal van andere disciplines zoals de endocrinologie, neurologie, geriatrie, nefrologie, radiologie, kinesitherapie en de podologie.

Het technisch platform van het nieuwe ziekenhuis, en vooral dat van de hybride zaal, maakt complexe endovasculaire ingrepen mogelijk die de meest gespecialiseerde beeldvorming vereisen. Het platform is vandaag het meest doeltreffende in Europa. Dat maakt dat het eindresultaat beter is en de herstellingsperiode korter en dat de patiënt kan genieten van een betere levenskwaliteit en betere perspectieven op lange termijn.

Maar bij de moderne geneeskunde hoort ook preventie en de preventie van cardiovasculaire aandoeningen is en blijft een heel belangrijk onderdeel van de filosofie van de dienst Vasculaire chirurgie. Patiënteducatie is bijzonder belangrijk voor de actieve deelname van de patiënt aan de behandeling en nauwe samenwerking met huisartsen is primordiaal voor de follow-up van de behandeling.

Projecten voor een multidisciplinaire en gepersonaliseerde aanpak

Er worden verschillende projecten geïmplementeerd voor een geïntegreerde geneeskunde die het mogelijk maakt om elke patiënt multidisciplinair te behandelen met een gepersonaliseerde aanpak.

Kliniek voor vaataandoeningen

Preventie en vroegtijdige opsporing van occlusieve vaataandoeningen en aneurysma.

Modaliteiten van de behandelingen: geneesmiddelen, conventionele open chirurgie en endovasculaire therapie (ballonnen, stents).

Chirurgische en endovasculaire behandelingen

Aorta- en perifeer aneurysma
De behandeling van carotisstenose en de preventie van cerebrovasculaire accidenten
Perifere occlusieve vaatziekte

Flebologie Kliniek

Oppervlakkige veneuze aandoening (varices): alle geschikte technieken voor de behandeling van varices worden aangeboden: van klassieke chirurgie tot de injectie van scleroserende producten en minder invasieve methoden zoals radiofrequentie en endoveneuze laser.

Chronische veneuze aandoeningen: chronische veneuze aandoeningen: behandeling van veneuze ulcera en post-trombotische syndromen.

Tromboflebitis: adequate behandeling van veneuze trombose, of die nu oppervlakkig is of diep, met geneesmiddelen of endoveneuze therapie (de-obstructie).

De preventie en de follow-up wordt verzekerd in samenwerking met hematologen voor de opsporing van bloedstollingstoornissen.

Diabetische voetkliniek

Multidisciplinaire en agressieve behandeling van voetwonden bij diabetespatiënten. Een team van vasculair chirurgen, plastisch chirurgen, diabetologen, podologen en verpleegkundige die gespecialiseerd zijn in complexe wondzorg.

Zware benenkliniek

Multidisciplinaire behandeling van lymfoedeem ter hoogte van de onderste ledematen in samenwerking met een team van ervaren kinesitherapeuten onder leiding van kinesitherapeut Joseph Harfouche en dokter Assaf Zeltzer.

Kliniek voor vasculaire toegang voor hemodialyse

Nauwe samenwerking met nefrologen voor een snelle en doeltreffende behandeling van terminale nierinsufficiëntie die hemodialyse vereist.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>