Screen Shot 2018-06-04 at 12.43.14

Een nieuwe dienst op de Delta-site: het CCAP

Het Crisiscentrum voor Ambulante Psychiatrie (CCAP) zal op vrijdag 1 juli de deuren openen op de Delta-site van de Chirec-ziekenhuisgroep. Het is een nieuwe dienst die deel uitmaakt van de spoeddienst van het ziekenhuis.

Het centrum is er voor volwassenen en adolescenten ouder dan zestien met aandoeningen zoals depressie, angst, acute stress, burn-out, post-traumatisch stresssyndroom (PTSD) of relatieproblemen binnen een koppel of een familie.

Het centrum staat voor een psychologisch en of psychiatrische behandeling in twee tijden:

Bij een crisis kan een patiënt naar de spoeddienst gaan van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 uur waar hij adequate hulp krijgt van professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Indien nodig krijgt de patiënt medische zorg van een speciale eenheid binnen de spoed.

Na de crisis wordt de follow-up van de patiënt verzekerd in consultaties op het eerste verdiep van het ziekenhuis vanaf de week die volgt op het verblijf van de patiënt op de spoed.

Voor meer informatie kunt u de coördinatoren van het project contacteren:

Mevr. Sarah Katz, psycholoog: ccpa.delta@chirec.be – 02/434.25.50

Dr. Isabelle Vinçotte, psychiater: ccpa.delta@chirec.be

Spoed Delta: 02/434.88.00

Consultaties: 02/434.81.04

Klik hier voor de flyer van het CCAP. Wilt u exemplaren voor uw patiënten, stuur dan een mailtje met daarin het gewenste aantal flyers naar het volgende mailadres: communication@chirec.be.