CavellTravaux

Binnenkort: een nieuwe troef voor het Medisch Centrum Edith Cavell

Het Medisch Centrum Edith Cavell, in de Edith Cavellstraat, breidt in september uit naar het gebouw in de Generaal Lotzstraat en de Vanderkinderestraat, de werken zijn volop aan de gang. De transitie van de lokalisaties zal naadloos en zonder werkonderbreking verlopen.

“Vandaag bevinden we ons in het gebouw aan de Edith Cavellstraat 32 en is er een ingang, via de hall in dezelfde straat, en een parking in de Generaal Lotzstraat”, zo zegt dr. Schetgen. Tegelijkertijd worden er renovaties uitgevoerd aan het gebouw in de Generaal Lotzstraat 37 en de Vanderkinderestraat. Daar komt het definitieve Medisch Centrum Edith Cavell en wel vanaf september dit jaar. “We zijn dus wel degelijk present op de Cavell-site en dat zal in de toekomst ook zo zijn”, aldus de medisch directeur van de site.

 Een belangrijke kliniek in de buurt van patiënten en doorverwijzende artsen

Het Medisch Centrum Edith Cavell is vastberaden om zijn plek en zijn band en samenwerking met huisartsen te behouden en om patiënten te kunnen helpen in een buurtziekenhuis dat open is van maandag tot vrijdag, van 7.30 tot 20 uur.

De diverse activiteiten die er aangeboden worden overstijgen die van de soms beperkte visie op wat een ‘polikliniek’ is. Het medisch centrum is meer dan dat. Een paar voorbeelden:

Zowat 130 specialisten en paramedici in heel wat disciplines, een dienst kinesitherapie inbegrepen.

  • Twee digestieve en urologische endoscopiezalen.
  • Een chirurgisch dagziekenhuis voor ingrepen met lokale verdoving bij volwassen patiënten.
  • Een dispensarium voor verpleegkundige zorg.
  • Een dienst radiologie (scanner, radiologie, echografie, mammografie).
  • Een dienst isotopen met gammacamera.
  • Een bloedafnamecentrum, zonder afspraak, open van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 17 uur (niet voor kinderen en hyperglycemie driehoek), nu ook open op zaterdag van 8 tot 11 uur.

Ook nieuw sinds 20 april is het Pediatrisch dispensarium. Last minute afspraken kunnen gemaakt worden op maandag en vrijdag tussen 9.20 en 13 uur.

Een nieuw repertorium

In het kader van de veranderingen en innovaties, werd een nieuw repertorium opgesteld van specialisten, paramedici en medisch-technische diensten op de site en van telefoonnummers om afspraken te maken of artsen te contacteren. Het repertorium is ter beschikking in het Medisch Centrum Edith Cavell, maar u kunt het ook raadplegen op de Chirec-website

Wilt u op de hoogte blijven van de evolutie van het Medisch Centrum Edith Cavell, dan kunt u dr. Gilbert Schetgen contacteren via mail: gilbert.schetgen@chirec.be.