breast cancer

Pink Oktober en BRA Day

Oktober is borstkankermaand, een gelegenheid om het grote publiek te sensibiliseren voor de preventie en de opsporing van borstkanker.

Daarom stelt de Chirec ziekenhuisgroep, en meer bepaald de borstkankerklinieken van het Ziekenhuis Braine-l’Alleud en van het Cavell Ziekenhuis, alles in het werk om een antwoord te kunnen bieden op elke vraag. Zo hoopt de groep bij te dragen tot het uit de wereld helpen van misvattingen en vooroordelen.

  • Donderdag 12 oktober van 9 tot 17 uur: Ziekenhuis Braine-l’Alleud – Waterloo
  • Woensdag 18 oktober van 11 tot 16 uur: Edith Cavell Ziekenhuis
  • Donderdag 26 oktober van 11 tot 16 uur: Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis
  • Donderdag 26 oktober van 10 tot 17 uur: Park Leopold Ziekenhuis

 

CRC-Clinique-Sein®Q-FR

Zoals elk jaar werkt het Chirec mee aan Bra Day (Breast Reconstruction Awardness Day), een internationale dag voor de sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na een al dan niet totale borstamputatie.

Plastisch chirurgen van het Edith Cavell Ziekenhuis nodigen alle vrouwen en ook alle betrokken zorgverstrekkers uit voor een informatievergadering op woensdag 18 oktober om 18.45 in het Edith Cavell Ziekenhuis.

Borstreconstructies, de verschillende technieken, de timing en de indicaties zullen voorgesteld worden en iedereen krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

In België krijgt ongeveer een vrouw op de acht ooit borstkanker. Die vrouwen worden meestal behandeld door een multidisciplinair team. Maar een groot aantal vrouwen die een beroep zouden kunnen doen op een borstreconstructie is niet genoeg geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden.

Logo CCI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>