Paysage hospitalier Chirec décembre 2017

Hoe ziet het Chirec-ziekenhuislandschap er eind 2017 uit?

EdithCavell

Leopold

Op 11 december aanstaande veranderen de ziekenhuissites van Edith Cavell en Park Leopold in medische centra. Tekst en uitleg van twee artsen-diensthoofden, dr. Gilbert Schetgen van het Cavell ziekenhuis en dr. Michel Libert van het Park Leopold Ziekenhuis.

In december 2017 wordt de Chirec ziekenhuisgroep ontwikkeld op drie ziekenhuissites: Delta in Oudergem (vijfhonderd bedden), Sint-Anna Sint-Remi in Anderlecht (driehonderd bedden) en Braine-l’Alleud – Waterloo (eveneens driehonderd bedden).

In het hart van een van de belangrijkste communicatieknooppunten van Brussel hergroepeert het nieuwe Deltaziekenhuis de ziekenhuisactiviteiten van het Edith Cavell Ziekenhuis en het Park Leopold Ziekenhuis.

Een medisch-chirurgisch dagziekenhuis (Basiliek Ziekenhuis) en vijf medische centra in Brussel (Cavell, Park Leopold, City Clinic Louise, Europa-Lambermont) en in Waals-Brabant (Jean Monnet) versterken het zorgaanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>