ParcLeopoldTrone_750

Nieuw Medisch Centrum Park Leopold neemt zijn intrek in Elsene

Het niet  Medisch Centrum Park Leopold opende de deuren op 13 februari, na een verhuis van de Froissartstraat naar een fonkelnieuw gebouw op minder dan één kilometer in de Troonstraat 100.  Een uitstekende locatie vlakbij het Luxemburgplein en de Europese instellingen.

Het begin van 2020 wordt gekenmerkt door de verhuis van het Medisch Centrum Park Leopold, van de Froissartstraat naar een fonkelnieuw gebouw op minder dan één kilometer in de Troonstraat 100. Parkeren kan in de Idaliestraat.  “Na veel onderzoek hebben we gekozen voor een strategische locatie die beantwoordt aan onze wens om een ankerplaats in de Europese wijk van Brussel, een uitstekende locatie vlakbij het Luxemburgplein, de Europese instellingen, banken, hotels,… ”, zo zegt dr. Philippe El Haddad, algemeen medisch directeur van de Chirec-ziekenhuisgroep.

“Patiënten kunnen er afspraken maken voor consulten met honderd specialisten, er is een centrum voor bloedafname en bloedonderzoeken, een medische beeldvormingsdienst inclusief radiografie, echografie, mammografie, densitometrie, fysiotherapie, check -up, de reiskliniek, de pijnkliniek, een endoscopie-afdeling, orthopedie, kinesitherapie en fysische geneeskunde op één plek en ook ambulante verpleegkundige zorg. Wij willen ervoor zorgen dat aan alle gezondheidsbehoeften van de bevolking wordt voldaan”, aldus dr. El Haddad.

De strategische visie van de Chirec-ziekenhuisgroep is om het medisch aanbod optimaal te verdelen over de drie ziekenhuissites omringd door de zes medische centra. Deze visie past perfect in de toekomst van de geneeskunde. Het is geen geheim, de verschuiving naar de ambulante geneeskunde is essentieel geworden in ons gezondheidssysteem. De ziekenhuisgroep heeft er alles aan gedaan om daarop te anticiperen.

> Het nieuwe medisch centrum Park Leopold

> Terug naar de nieuwsbrief