Het laboratorium voor klinische biologie van het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis voegt zich bij dat van de Chirec ziekenhuisgroep

Op 10 januari 2023 verlieten het laboratorium voor klinische biologie van het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis en de daarmee verbonden externe centra het laboratorium CEBIODI om zich bij het laboratorium van de Chirec-ziekenhuisgroep aan te sluiten.

Dit is de uitvoering van een besluit dat twee jaar geleden werd genomen. Het succes van deze overdracht van activiteiten is het resultaat van intense samenwerking tussen de verschillende teams op alle niveaus en van werk dat gedurende meerdere maanden met grote toewijding werd verricht.

Wat verandert er concreet?
De analyses die in het SAR-laboratorium worden uitgevoerd, blijven zoals voorheen plaatsvinden. Dr. Assaf Harb blijft het hoofd van het laboratorium ter plaatse. Maar het aanvraagformulier is veranderd. Microbiologische, serologische en hormonologische analyses worden naar Delta gestuurd en niet meer naar St-Jean.

De voor deze sectoren verantwoordelijke biologen zijn
– voor microbiologie: dr. Magali Dodemont en dr. Yves De Gheldre
– voor serologie: dr. Nicole Dollé
– voor hormonologie: dr. Yassine Tazi

Sub-contracten worden naar de laboratoria van de Chirec-ziekenhuisgroep gestuurd. Tot het team van biologen behoren ook dr. Christine Tilmant, dr. Nicolas Daoud en dr. Olivier Pradier.

> Terug naar de nieuwsbrief