Obesitas_750

Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis, Ziekenhuis Braine l’Alleud-Waterloo: nieuws voor de behandeling van patiënten met obesitas

Obesitas wordt vaak ten onrechte gezien als een eetstoornis, maar obesitas is een chronische, multifactoriële ontstekingsziekte waarbij onder meer voeding een rol speelt. Die rol kan soms zelfs bescheiden zijn. In de Chirec-ziekenhuisgroep werden in de loop van de jaren structuren ontwikkeld die verschillende disciplines groeperen voor een optimale behandeling van patiënten met overgewicht en obesitas.

We gaan door een crisis zonder voorgaande met verschillende pandemieën, besmettelijk of niet. Obesitas heeft alle kenmerken van een pandemie, een wereldwijde exponentiële toename inbegrepen en de repercussies ervan zoals diabetes, hypertensie of slaapapneu, en zelfs een aanleg voor bepaalde vormen van kanker.

Op basis van die vaststellingen werden in de Chirec-ziekenhuisgroep zagen in de loop van de tijd structuren het licht die verschillende disciplines samenbrengen om optimale zorg te bieden aan patiënten met overgewicht en obesitas. De nieuwe ‘Brussels West Obesity Clinic’ in het Sint-Anna Sint-Remi ziekenhuis is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over het aanbod in andere Chirec-sites.

Lees ook:
> Brussels West Obesity Clinic opent de deuren in Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis
> De Chirec Obesity Clinic in het Delta Ziekenhuis
> Het Equiligne centrum Ziekenhuis Braine l’Alleud-Waterloo