Screen Shot 2018-06-04 at 12.37.02

Nieuwe projecten in het Medisch Centrum Jean Monnet

Het Medisch Centrum Jean Monnet in Nijvel is in topconditie: een nieuw endoscopisch platform, een ruim panel van consultaties, een bloednamecentrum en nieuwe projecten. Dr. Hervé Lignian, medisch directeur van het medisch centrum geeft tekst en uitleg.

Bijna een jaar geleden werd het aanbod de site in Braine-l’Alleud -Waterloo uitgebreid met de opening van het Medisch Centrum Jean Monnet in Nijvel. “Het is te vroeg op een balans op te maken, maar het is niet te vroeg om te weten in welke richting we evolueren”, zegt medisch directeur dr. Hervé Lignian. Feit is dat het medisch aanbod constant evolueert.

In het begin waren er in het Medisch Centrum Jean Monnet consultaties gynaecologie en kindergeneeskunde. Daar kwamen later nog meer consultaties bij: inwendige geneeskunde, diabetologie, cardiologie en chirurgie (vasculaire, urologische, orthopedische en digestieve chirurgie).

Daarnaast zijn er in Nijvel ook consultaties medische psychologie, diëtetiek, logopedie, kinesitherapie, osteopathie en tabakologie en worden er ook bloedonderzoeken uitgevoerd (klinische biologie en anatoom-pathologie). Voorlopig worden bloedafnamen drie keer per week georganiseerd, maar binnenkort kan het elke voormiddag van 8 tot 12 uur.

Vandaag is er ook een belangrijke endoscopische activiteit. “Alle endoscopische onderzoeken van het bovenste spijsverteringstel en de urologie die geen anesthesie vereisen, kunnen hier uitgevoerd worden”, zegt dr. Lignian.

Binnenkort wordt er werk gemaakt van nog meer projecten. “Het orthopedisch aanbod wordt uitgebreid met de intrede van een handchirurg. Ook de chirurgische activiteit, de multidisciplinaire behandeling van bekkenbodempathologie, heeft een plaats in het centrum. En er staan nog meer projecten op stapel”, aldus de medisch directeur.

Een gezellige ruimte op mensenmaat en een makkelijk toegankelijk medisch centrum, open van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur. Korte wachttijden en gratis parking.

Voor afspraken: 02/434.79.11.