MyPeBS_750

Neem deel aan de MyPeBS klinische studie

De Borstkliniek van de Chirec-ziekenhuis groep is een van de centra die deelnemen aan de klinische studie My Personalising Breast Screening, beter gekend als MyPeBS. Het is een internationale gerandomiseerde studie bij vrouwen van 40 tot 70 jaar van wie een gepersonaliseerde screening wordt vergeleken -op basis van het individuele risico op het ontwikkelen van borstkanker-, met standaard screening (mammotest).

De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen leverden voldoende kennis op om een nieuwe screeningbenadering te testen op basis van het individuele risico op borstkanker, rekening houdend met de leeftijd, zoals nu het geval is, maar ook met persoonlijke risicofactoren zoals genetische factoren, familiale geschiedenis of hormonale status.

Waarom deelnemen?
Wilt u ons helpen om de standaardscreening voor borstkanker te vergelijken met een gepersonaliseerde screeningsstrategie? Wilt u meer informatie over de preventie van borstkanker? Neem dan beslist deel aan de MyPeBS-studie.

Hoe deelnemen?  

  • De consultaties hebben plaats in het Delta Ziekenhuis op maandagnamiddag. Patiënten kunnen een afspraak maken op 02/434.89.79.
  • Folders met de nodige uitleg zijn beschikbaar in de diensten Senologie van de Chirec-ziekenhuisgroep en in de Opsporingskliniek.
  • Hebt u vragen? Aarzel dan niet en mail naar mypebs@chirec.be
  • Voor meer informatie:  mypebs.eu

Wij rekenen op u om over dit geweldig project te praten met uw patiënten, waarvoor dank.

Voor de senologen van de Chirec-ziekenhuisgroep,
Dr. Véronica Mendez-Mayorga
Dr. Nathalie Mouthuy

Chirec copy

Lees ook:
> Een wereldprimeur in het Delta-ziekenhuis
> Eerste studiedag in de Borstkankerkliniek in Braine-L’alleud
> Werelddag tegen Kanker: de rol van het Chirec Cancer Institute