Pristina_750

Een wereldprimeur in het Delta-ziekenhuis

De eerste biopsie met Isodose Tomosynthesis ter wereld werd  uitgevoerd met de Senographe Pristina 3D van General Electric in de Borstkliniek op de Delta-site. De techniek voldoet perfect aan de kwaliteitsdoelstellingen van de Chirec-ziekenhuisgroep. Het toestel zal binnenkort ook worden geïnstalleerd op de sites van Sint-Anna Sint-Remi en Braine-I’Alleud.

Het design en de ergonomie van de Senographe Pristina 3D werden ontworpen om de positionering van de patiënt te verbeteren en de angst te reduceren. Na correct te zijn geïnstalleerd, wordt de patiënt uitgenodigd om actief deel te nemen aan het verkrijgen van de beste compressie met behulp van een afstandsbediening. Door de patiënt actief te laten deelnemen aan het onderzoek, wordt het beter verdragen en is de kwaliteit van de beelden beter.

Met de Senographe Pristina 3D  kunnen ook biopten worden genomen onder radiologische controle. In oktober 2019 vond, in samenwerking met GE, de eerste biopsie ter wereld onder Isodose Tomosynthesis plaats op de Delta-site. “Door de precisie van deze procedure kan ik met alle vertrouwen en sneller monsters nemen”, zegt dr. Véronica Mendez, hoofd van de dienst beeldvorming van de Borstkliniek van de Chirec-ziekenhuisgroep.

De diagnostische en therapeutische beslissingen worden genomen tijdens wekelijkse vergaderingen. Het screeningprogramma (Brumammo) wordt op alle Chirec-sites ingezet. Om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen krijgen alle onderzoeken een dubbele lectuur.

De Borstkliniek is een specialistische afdeling van het Chirec Cancer Institute (CCI) en de afdelingen zijn verspreid over de verschillende sites. De kliniek staat vooral in voor de kwaliteitsvolle opsporing en behandeling van borstkanker. De Chirec-groep heeft meer dan veertig jaar ervaring en een team van achttien senologen.

De borstkliniek is beschikbaar op verschillende sites:

  • Delta Ziekenhuis
  • Ziekenhuis Braine l’Alleud-Waterloo
  • Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis
  • City Clinic Louiza

> Om meer te weten te komen over de verschillende teams van het multidisciplinaire team van de borstkliniek, klik hier.

new logo CCI 2017 HD

CRC-Clinique-Sein®Q-FR

Lees ook:
> Neem deel aan de MyPeBS klinische studie
> Werelddag tegen Kanker: de rol van het Chirec Cancer Institute
> Eerste studiedag in de Borstkankerkliniek in Braine-L’alleud