jour colon

Geslaagde sensibiliseringsactie voor colorectale kanker in het Braine l’Alleud-Waterloo Ziekenhuis

De diensten gastro-enterologie, algemene oncologie en digestieve chirurgie van het Chirec Ziekenhuis Braine l’Alleud – Waterloo organiseerden op 20 september jongstleden een sensibilisatieactie voor darmkanker. Het grote publiek werd uitgenodigd om een reuzedarm te bezoeken in het kader van een educatieve en ludieke actie.

Met achtduizend nieuwe gevallen per jaar is colorectale kanker de meest voorkomende kanker van het spijsverteringsstelsel in België. Het is de tweede meest frequente kanker bij vrouwen en de derde bij mannen. De Chirec groep doet alles om actief mee te werken aan het opsporingsprogramma voor colorectale kanker.

Informatie voor het grote publiek, sensibilisatie en opsporingstests voor risicopersonen (geïdentificeerd aan de hand van een vragenlijst), een tentoonstelling van een reuzedarm aan de hoofdingang, het stond allemaal op het programma.

De Chirec ziekenhuisgroep en de artsen hopen zodoende bij te dragen aan het informeren en het sensibiliseren voor een ziekte die een groot probleem is voor de volksgezondheid.

 

Logo CCI        CMJN de base

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>