merckxmireillebw

Mireille Merckx

Specialisatie: Gynaecologie – Verloskunde (pediatrische- adolescentengynaecologie)

Moedertaal : Nederlands

Consultaties
City Clinic Louise : vrijdag van 9u tot 12u

Wat is uw achtergrond (opleiding, beroepservaring)?
Diploma’s :
In 1978 afgestudeerd aan de VUB in de algemene geneeskunde.
In 1983 afgestudeerd aan de VUB in gynaecologie, verloskunde en andrologie.
In 2005 diploma Pediatrische Gynaecologie aan de Descartes Universiteit Parijs, ziekenhuisstages in het Hôpital des enfants malades Necker
2014: Doctoraat in Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent en presentatie van de Thesis : “Human papillomavirus and related disease in underage children implications for prévention”

Beroepsactiviteiten:
Sinds 1983: Privé overleg in Strombeek.
Van 1983 tot 2012: Plaatsvervangend hoofd van de afdeling in het ziekenhuis Bracops, consultant in gynaecologie voor kinderen en volwassenen in de ziekenhuizen St-Pieter, Erasmus, Middelheim/ZNA.
Sinds 2004: Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG). en voorzitter van het wetenschappelijk comité
Sinds 2009: voorzitter van de Belgische Vereniging voor Pediatrische Gynaecologie (BIGPAG).
Sinds 2012: ESC bestuurslid (European Society of Contraception and Reproductive Health)
Assistent Diensthoofd van de “Vrouwenkliniek” in het Universitair Ziekenhuis van Gent, hoofd van de afdeling pediatrische- en adlosecentengynaecologie, fundamenteel onderzoek in het ICRH (International Center of Reproductive Health).
Sinds 2014 Diensthoofd Gynaecologie en Verloskunde van het ziekenhuis Jan Portaels Vilvoorde.
Sinds 2015: Stichtend lid en secretaris van ISIDOG (International Society of Infectious Diseases in Obstetrics and Gynaecology).
Sinds 2016 : beheerder van de Fédération Internationale de Gynécologie Infantile et (FIGIJ).

Aanverwante activiteiten:
Wetenschappelijk redacteur voor de tijdschriften: Vaccine, European Journal of Reproductive Health, European Journal of Cancer, European Journal of Cancer Prevention, European journal of Contraception and Reproductive Health, en de European Society of Contraception.
Jurylid voor de Koning Boudewijnstichting.

Wat is uw visie op Chirec?
Na jaren van klinisch en academisch werk, zou ik graag samenwerken met mijn collega’s wiens enthousiasme voor het Chirec me heeft overtuigd. Ik blijf actief op academische vlak in Gent, maar de wens om de uitoefening van mijn beroep te optimaliseren in een vriendelijke en professionele omgeving op hoog niveau in Brussel trok mij ook aan. De City Clinic Louise is mijn vertrekpunt, in afwachting van de opening van het nieuwe Delta Ziekenhuis.

Heeft u bepaalde verwachtingen of projecten die u wilt ontwikkelen binnen onze instelling?
Pediatrische gynaecologie is een onderdeel van de geneeskunde voor kinderen. Het kind is wettelijk gedefinieerd als een persoon onder de leeftijd van 18. Het is mijn doel om een gynaecologisch referentiecentrum op dit gebied te ontwikkelen in samenwerking met  de pool moeder/kind en de huisartsen

Mijn privé-patiënten worden georiënteerd naar het Chirec voor medische beeldvorming, deskundig advies, elke chirurgische ingreep of voor bevallingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>