Succesvolle eerste ‘Mini-Rencontres’ of ‘Mini-Meetings’ van het Chirec Cancer Institute

Op 18 mei jongstleden startte het Chirec Cancer Institute (CCI) met een nieuwe formule van ontmoetingen tussen specialisten van het Chirec en huisartsen en andere specialisten die betrokken zijn bij de oncologie: iedereen samenbrengen in het Brusselse Chalet Robinson aan het einde van de dag. De Gynaecologische en bekkenbodem oncologiekliniek en de Borstkliniek stelden er het laatste nieuws voor uit de gynaecologische en bekkenbodemoncologie en de mammaire oncologie voor.

De deelnemers kozen zeven topics uit een lijst van twintig voorstellen voor een programma ‘à la carte’. De gast van de dag, dr. Daphné T’Kint van het Bordet Instituut die gespecialiseerd is in medische en genetische oncologie, ging in op de vraag ‘Welke patiënten komen in aanmerking voor genetische opsporing?’. Daarna kwamen de volgende thema’s aan bod: ‘Opsporing en behandeling van dysplasie van de baarmoederhals’, ‘Welke beeldonderzoeken bij gynaecologische dysplasie?’, ‘Doelgerichte therapie en immunotherapie: een revolutie in de oncologie’, ‘HIPEC of PIPAC: hypertherme of vernevelde intraperitoneale chemotherapie?’, ‘Radiotherapie bij borstkanker: de voordelen van IMRT’ en tenslotte ‘Een plaats voor hypnose bij technische akten?’.

Een honderdtal deelnemers, waarvan meer dan de helft van buiten het Chirec, genoten van een lichte maaltijd op de eerste verdieping van het Chalet Robinson. Een derde van de deelnemers waren huisartsen en een derde gynaecologen. De nieuwe meeting-formule viel overigens ook in de smaak bij de sponsors.

Kon u er niet bij zijn? De presentaties van de avond staan online op de site van de Chirec, onder deze link.

Het CCI houdt de formule van de mini meetings aan voor andere actuele topics in de kankerbestrijding, naast de ‘Rencontres’ die al sinds een tiental jaren plaats hebben in oktober met meer dan tweehonderd deelnemers.

De editie van dit jaar is gewijd aan ‘supportive care’ en gaat door op 7 oktober aanstaande. Klik hier voor het programma en voor het inschrijvingsformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>