Répertoires 2019

Praktisch: artsenrepertorium en consultaties in de verschillende Chirec-sites

De Chirec Ziekenhuisgroep telt drie ziekenhuissites, twee dagziekenhuissites en drie medische centra. Voor elke site is er een handig repertorium met alle praktische informatie.  

De drie ziekenhuissites zijn de Sint-Anna Sint-Remi-site in Anderlecht (300 bedden), Braine-l’Alleud – Waterloo (300 bedden) en Delta in Oudergem  (500 bedden).

De twee dagziekenhuizen (Edith Cavell en Basiliek)  en de drie medische centra in Brussel  (Park Leopold, City Clinic Louiza, Europa-Lambermont) en in Waals-Brabant (Jean Monnet) versterken het zorgaanbod.

De Chirec Ziekenhuisgroep biedt alle behandelingen aan, met uitzondering van hartchirurgie en interventiecardiologie.

De filosofie van de ziekenhuisgroep is het aanbieden van kwalitatief hoogstaande zorg en gepersonaliseerde geneeskunde aan alle patiënten. Een  vijfde (20%) van de Brusselse populatie wordt behandeld door de Chirec Ziekenhuisgroep. Een derde wordt behandeld via de spoeddienst en 25% van de patiënten geniet van een verhoogde tegemoetkoming (OMNIO, VIPO).

De Chirec-ziekenhuisgroep in cijfers

  • 145 ziekenhuisbedden;
  • 4.000 werknemers waaronder 1.170 artsen;
  • 44.000 klassieke ziekenhuisopnames per jaar;
  • 56.000 opnames per jaar in dagziekenhuizen;
  • 98.000 consultaties per jaar op de spoed.

Alle artsen, gerekruteerd op pluralistische basis, zijn zelfstandig en lid van de vzw Chirec. Hieronder vindt u de links met artsenrepertoria op de verschillende Chirec-sites.

Het Delta Ziekenhuis heeft een telefoonlijn exclusief voor huisartsen. Op het nummer 02/434 65 99 kunnen ze terecht van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur met elke vraag. Om gratis toegang te krijgen tot de parking krijgen ze een persoonlijke badge. Bloed- en andere stalen kunnen huisartsen afleveren op de spoed. Het secretariaat verwittigt dan meteen het laboratorium.

> Terug naar de newsletter Chirec Pro Nr 21