CliniqueBasilique-750

Nieuws uit de Basiliek Ziekenhuis

Om tegemoet te komen aan de noden van patiënten bestaat het Basiliek Ziekenhuis uit drie luiken: het Chirurgisch Dagcentrum, het Medisch Dagcentrum en de Polikliniek.

Een toename van het aantal operatiekamers in het dagziekenhuis, een ruim aanbod aan specialistenconsultaties in de polikliniek, een uitbreiding van de ambulante zorg in de therapeutische endoscopie en de oncologie, een centrum voor bloedafname dat open is op zaterdagvoormiddag, het Basiliek Ziekenhuis stelt alles in het werk om zich aan te passen aan de noden van patiënten.

Het Chirurgisch Dagcentrum werd grondig aangepast: een toename van het aantal operatiezalen, een vernieuwde verkoeverkamer, meer verblijfsmogelijkheden en een behoorlijke investering in de medische uitrusting.

Het Medisch Dagcentrum blijft actief in de therapeutische endoscopie en de oncologie op het vierde verdiep, samen met de dienst nucleaire beeldvorming en scintigrafie.

De Polikliniek verzorgt een ruim aanbod aan specialistenconsultaties. Daarnaast werden twintig nieuwe consultaties ingericht voor de behandeling van pijn.

De hall werd vernieuwd om de wachttijden voor patiënten zo kort mogelijk te houden en om meer comfort te kunnen bieden aan bezoekers. Er huist ook een ‘Epicerie’ en er is ruimte voor restauratie. Verder is er ook een klinisch laboratorium en een dienst beeldvorming.

Sinds 1 januari 2018 werden de uren van het centrum voor bloedafname aangepast om patiënten nog beter te kunnen helpen:

Zonder afspraak:
Op weekdag van 7 tot 13 uur
Op zaterdag van 8 tot 12.30 uur (nieuw)

Met afspraak:
Op weekdagen van 7 tot 18 uur (vroeger tot 17 uur)
Op zaterdag van 8 tot 12.30 uur (nieuw)

Onderzoeken waarvoor verschillende injecties en of intervalstalen nodig zijn, worden uitgevoerd op afspraak en alleen voor 13 uur.

In noodgevallen kunnen resultaten opgevraagd worden op het telefoonnummer 02/434.17.00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>