Portail d'imagerie

Een medisch beeldvormingsportaal voor patiënten en behandelende artsen

Sinds begin maart verscheen op alle sites van de CHIREC ziekenhuisgroep een platform voor het online bekijken van de medische beeldvorming. Het doel van dit online platform is dat zowel de patiënt als de voorschrijvende arts (extra muros) een beveiligde toegang heeft tot de beeldvorming van op elke computer die aangesloten is op het internet.

Door in te loggen op de https://imaging.chirec.be en vervolgens de nodige toegang- en beveiligingscodes in te geven.

De patiënt toegang tot:

 • alle onderzoeken op de dag van de consultatie
 • de beelden, maar niet tot het protocol

De arts heeft toegang tot:

 • tot het onderzoek dat hij heeft aangevraagd (dus niet noodzakelijk tot alle onderzoeken die die dag zijn gebeurd)
 • tot de beelden en het protocol.

Dit platform moet de verspreiding van medische beeldvorming via Cd-Rom vervangen. Maar voorlopig kan nog altijd een Cd-Rom verstrekt worden, indien gewenst.

De gebruikte online techniek voor visualisatie biedt de mogelijkheid om de beelden te downloaden op de pc van arts, waar hij vooralsnog de beelden kan bewerken met een speciaal programma.

Als u toegang heeft tot MediBridge/ MediMail:

Dan ontvangt u met het rapport een directe link naar het platform alsook een toegangscode en een controlecode die u toelaat de beelden van de aangevraagde onderzoeken te visualiseren.

In functie van uw medisch programma, volstaat het om op de link te klikken of copy/paste in uw gebruikelijke internetbrowser.

Als u niet beschikt over MediBridge/ MediMail

De link naar het platform en de toegang- en beveiligingscode bevinden zich dan op het rapport dat u per mail ontvangt of per post. Het volstaat om de link te kopiëren in uw gebruikelijke internetbrowser.

Het platform is reeds een feit in het Park Leopold Ziekenhuis, het Edith Cavell Ziekenhuis, het Basiliek Ziekenhuis en in het Ziekenhuis Braine-l’Alleud/Waterloo. De planning voorziet in een volledige implementatie van het platform op alle ziekenhuissites begin mei 2017.

Wanneer een behandelende arts toegang wil tot de medische beeldvorming van zijn patiënt, maar niet (of niet meer) over de toegangs- en beveiligingscodes beschikt, dan kunnen die brief met de post overgemaakt worden aan de arts op eenvoudige aanvraag aan de dienst radiologie van Chirec.

Meer informatie: helpdesk@chirec.be

Dienst radiologie Chirec

 • Edith Cavell Ziekenhuis: 02 434 41 71
 • Park Leopold Ziekenhuis: 02 434 51 50
 • St-Anna St-Remi Ziekenhuis: 02 434 30 75
 • Ziekenhuis van Braine-l’Alleud/Waterloo: 02 434 93 44
 • Basiliek Ziekenhuis: 02 434 21 11
 • Medisch centrum Europa-Lambermont: 02 434 24 11
 • City-Clinic Louisa: 02 434 20 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>