calendrier2014

CHIREC: een najaar vol evenementen

Dit najaar staat voor CHIREC in het teken van het delen van kennis. Met een drukke agenda aan congressen, conferenties en inhuldigingen van nieuwe diensten, zullen deze komende 3 maanden eenieder in staat stellen om kennis te maken met de medische teams van de verschillende Chirec-ziekenhuizen. We gaan even nader in op enkele bijzonder interessante evenementen voor huisartsen en hun patiënten.

Op zaterdag 20 september opende Dr Paul Wulleman in het ziekenhuis van Eigenbrakel de deuren van zijn fysiotherapie-dienst. Patiënten getuigden over hun longrevalidatie (zie artikel).

Informatiesessies ten behoeve van patiënten met multiple sclerose en hun families worden elke eerste vrijdag van de maand gehouden van 10u tot 12u in het Cavell-ziekenhuis, en elke laatste vrijdag van de maand van 11u tot 13u in de Park Leopold-kliniek.

Op 7 oktober werden de artsen uitgenodigd om de opening bij te wonen van het nieuwe Gebouw B in het ziekenhuis van Eigenbrakel-Waterloo. Dit was een kans voor de directie van het ziekenhuis om hun strategische visies op de instelling te delen, met bijzondere aandacht voor de afdeling Kindergeneeskunde en de rol van de school.
Ook ontwikkelingsactiviteiten in de orthopedie werden tijdens deze avond besproken.

Zaterdag 11 oktober nodigde Professor Thierry Velu u uit voor de 5e jaarlijkse bijeenkomst van het Chirec Cancer Institute, over het thema “Samen in de wereld van de neuro-encologie: primitieve hersentumoren en uitzaaiingen in de hersenen en in het ruggenmerg”. 4 accreditatiepunten werden toegekend.

Op dinsdag 14 oktober heeft het Comité Bio-ethiek van de Kliniek Sainte-Anne Saint-Remi het genoegen u uit te nodigen voor haar jaarlijkse conferentie “Gewetensclausule en therapeutische geschillen” (Programma en inschrijving). Certificering aangevraagd.

Donderdag 16 oktober nodigt Dr. Jean Van Geertruyden in het Edith Cavell Ziekenhuis het grote publiek uit  om 18 uur en de artsen om 20 uur voor een infosessie over borstreconstructie.

Verdere informatie over de evenementen van november en december in de volgende editie van Chirec Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>